Om PostNord Danmark Rundt i Vejle - Kingdom of Cycling

Kingdom of Cycling: Vejle har siden 2004 været målby for kongeetapen i PostNord Danmark Rundt, og Kiddesvej har spillet en hovedrolle, når feltet rammer finalen på rundstrækningen i Vejle.

Gl. Kongevej PostNord

Det kuperede terræn i Kingdom of Cycling skaber altid den perfekte scene til et fantastisk cykelløb. Vejle-området er noget helt speciel med Danmarks hårdeste stigninger og uhørt mange højdemeter, og derfor er det oftest på etapen med mål i Vejle, at den samlede vinder af PostNord Danmark Rundt skal findes.

5. etape: Give - Vejle

I 2022 er det anerledes. For første gang siden 2004 er etapen ikke årets kongeetape. Men det betyder ikke, at feltet bliver snydt for Kingdom of Cyclings unikke terræn og hidsige stigninger, tværtimod. Faktisk er rundstrækningen i Vejle udvidet med 2 omgange, og det betyder, at feltet skal op af Kiddesvej hele seks gange. Det er første gang i løbets historie. 

Historisk bliver det også, når feltet skal op ad Danmarks stejleste vej, Chr. Winthersvej. Vejen er så stejl, at der i siden er trapper istedet for fortov. Det er samtidig første gang, at den stejleste del af den smalle vej bliver benyttet i forbindelse med et officielt cykelløb, og den vil med garanti skabe nogle dramatiske scener.

Glæd jer til en eksplosiv etape, hvor alt bliver afgjort, og ingen kan vise svaghedstegn på den korte med hidsige 5. etape af PostNord Danmark Rundt