PostNord Danmark Rundt 2020 aflyses

Danmarks Cykle Union ser sig nødsaget til at aflyse årets udgave af Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed – men PostNord Danmark Rundt vender større og stærkere tilbage i 2021.

Anbefal denne side:
PostNord Danmark Rundt
Foto: Thomas Sjørup

Corona-krisen har sat et trist aftryk på årets danske sportskalender, og den fortsatte usikkerhed i forhold til sundhedsrisiko og myndighedernes krav om afstand og begrænsede forsamlinger får nu også Danmarks Cykle Union til at opgive at køre PostNord Danmark Rundt i år.

Beslutningen har store sportslige og økonomiske konsekvenser for dansk cykelsport, men i sidste ende kommer samfundssind og ansvarlighed før alt andet, fastslår Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen.

– Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række, siger Martin Elleberg Petersen.

Beslutningen er truffet i fuld enighed med hovedsponsoren PostNord, og Danmarks Cykle Union fokuserer nu på det positive og ser frem mod et nyt kapitel i løbets historie, når det næste år vender tilbage som ProSeries-løb.

– Det kommende år bruges på at se på mulighederne for at udvikle PostNord Danmark Rundt yderligere. Målet er at skabe et cykelløb, der kan tiltrække endnu flere store ryttere, fans og tv-seere, og Danmarks Cykle Union ser et meget stort potentiale efter at være kommet i ProSeries, så alle danske cykelfans kan være sikre på, at løbet vender større og stærkere tilbage næste sommer, slutter Martin Elleberg Petersen.

PostNord Danmark Rundt skulle oprindeligt have været kørt 11. – 15. august 2020. Tirsdag offentliggjorde UCI den reviderede løbskalender, hvor PostNord Danmark Rundt var indplaceret 1. – 5. september 2020. På trods af den nye placering i UCI’s kalender primo september betyder manglende klarhed over sundhedssituationen og myndighedskrav, at Danmarks Cykle Union ser sig nødsaget til at aflyse PostNord Danmark Rundt 2020.